ГоловнаПублікаціїВодопостачанняГідравлічні випробування не вкладаються в строки - опитування

Гідравлічні випробування не вкладаються в строки - опитування

Більшість українців не задоволена проходженням гідравлічних випробувань на тепломережах. І вже не стільки через те, що з їхніх осель зникає гаряча вода, скільки тому, що вона не повертається згідно з оприлюдненими графіками.

Щороку, опісля закінчення опалювального сезону, комунальники розпочинають підготовку до нового. Одним з найважливіших її етапів є гідравлічні випробування. Вони допомагають теплоенергетикам виявити максимально можливу кількість найбільш зношених ділянок мереж, ліквідувати пориви, і запобігти таким чином появі пошкоджень під час опалювального сезону.

Примітно, що такі випробування здійснюються тепломережною водою, охолодженою до температури не вище 40°С, з підвищеним на 25% тиском, що відповідає нормативам. Провести їх без відключення гарячого водопостачання - технологічно неможливо, тому протягом випробувань та ліквідації виявлених в результаті пошкоджень в окремих мікрорайонах міст тимчасово відсутнє гаряче водопостачання.

Зазвичай гідравлічні випробування проводили напочатку літа, коли температура повітря дозволяла українцям менш проблематично прожити кілька тижнів без гарячої води, однак цього року у графік були внесені корективи через дострокове завершення опалювального сезону. Так, до прикладу, у столиці гідравлічні випробування розпочалися відразу після Великодня і тривають досі.

Як ставляться до цього пересічні українці, «Україна Комунальна» вже з'ясовувала. Виявилося, що більшість взагалі не розуміє, для чого під час гідравлічних випробувань вимикати гарячу воду. Цього разу ми вирішили поцікавитися, а чи вчасно після таких заходів гаряче водопостачання повертається в українські оселі?

Відповідне опитування проходило на шпальтах інформаційного агенства та у мережі Facebook у період з 23 по 30 червня.

За його результатами стало відомо, що у більшість будинків (57%) гаряча вода не подається згідно з графіком. 40% опитаних підкреслило, що ще ніколи в житті комунальники не вкладалися у строки, 17% - поскаржилося, що іноді це причина для зникнення гарячої води на все літо. 13% респондентів стверджують протилежне: з них 10% - що гаряча вода опісля гідравлічних випробувань повертається завжди вчасно, 3% - зауважують, що навіть раніше строків. Решта (29%) цим питанням не переймається через встановлені у домівках бойлери.

 
Коментарі (0)