ГоловнаНовини ЖКГПолітикаГройсман: Треба підвищити відповідальність за виплату зарплат

Гройсман: Треба підвищити відповідальність за виплату зарплат

В уряді запевнили, що при потребі держава завжди надасть кошти для виплати зарплати у регіонах.

В уряді запевнили, що при потребі держава завжди надасть кошти для виплати зарплати у регіонах.

Держава не залишить людей без зарплати. Втім, відповідальність за вчасну її виплату має лягти на місцевих керівників.

На цьому наголосив під час брифінгу у місті Косів Івано-Франківської області Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, відповідаючи на запитання щодо виплати зарплати в регіонах, повідомляє Укрінформ.

«Безумовно, треба зробити всі необхідні кроки, аби вчасно платити заробітну плату. Я ніколи в житті не залишу людей у біді, ніколи не дозволю їм не доплатити. Втім, треба підвищити відповідальність місцевих керівників, в яких є кошти, але вони витрачають їх протягом року на інші потреби, не думаючи про людей. Такого не буде. Там, де є потреби в районах у коштах, держава завжди підтримає. Але треба зробити, щоб на місцевому рівні була висока відповідальність», - переконаний Гройсман.

Він зауважив, що торік за підтримкою держбюджету для виплати зарплати звернулись чотири області. Тоді в регіони для цього скерували 257 млн грн. А після аудиту виявилось, що не у всіх областях була потреба. Прем’єр переконаний, що тоді треба було з обласного бюджету в рамках децентралізації коштів передати їх на райони і «не перекладати проблему з місцевого рівня на центральний».

Як повідомлялося, нещодавно Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман відвідав Івано-Франківську область з робочим візитом. Він провів нараду щодо розвитку гірських та високогірних територій.

Нагадаємо, у Міністерстві юстиції заявили, що з квітня поточного року розпочнеться боротьба з невиплатою в Україні громадянам заборгованих зарплат.

Згідно інформації, оприлюдненій на прес-конференції, з 1 квітня в усіх регіонах України почнуть діяти спеціальні штаби та мобільні групи Державної виконавчої служби Міністерства юстиції України, які займатимуться питаннями стягнення з підприємств-боржників заборгованої ними своїм працівникам заробітної плати.

 

 
Коментарі (0)