ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняХарків економить завдяки енергоефективності

Харків економить завдяки енергоефективності

Загальна економія коштів від застосування енергозберігаючих технологій на комунальних підприємствах міста з початку року склала майже 28 млн грн

Про це сьогодні засіданні технічної ради Департаменту комунального господарства заявив директор департаменту Віктор Кітанін, повідомляють у прес-службі Харківської міської ради.

За словами директора департаменту впровадження енергозберігаючих технологій всіма підприємствами, які знаходяться в оперативному підпорядкуванні департаменту, дозволило зекономити паливно-енергетичних ресурсів на суму понад 18,5 млн грн замість запланованих 16 млн грн. В цілому ж економія від застосування енергозберігаючих технологій склала 27,8 млн грн.

«Наразі в комунальному господарстві міста як ніколи гостро стоїть питання енергозбереження. Дана проблема обумовлена ​​значною залежністю від імпорту енергоносіїв, а також високою енергоємністю наданих послуг. Тому питання ефективного використання ресурсів є пріоритетним», - підкреслив пан Кітанін.
 
У результаті реалізації програми енергозбереження на КП «Харківські теплові мережі» очікується річна економія у 7,1 млн грн.

Підприємству «Харківводоканал» впровадження нових енергозберігаючих технологій дозволило за дев'ять місяців поточного року зекономити паливно-енергетичних ресурсів на суму понад 10 млн грн. Загальна ж економія коштів на підприємстві за дев'ять місяців склала близько 19,3 млн грн.
 
На КП «Міськсвітло» активно реалізується програма установки багатотарифних лічильників. У цьому році «Міськсвітло» встановив 40 приладів обліку, що дозволило заощадити 237 тис. грн. Ще 278 тис. грн підприємство заощадило завдяки використанню світильників з енергоефективними лампами. Загальна економія бюджетних коштів за дев'ять місяців 2012 року складе більше 1 млн грн.

 
Коментарі (0)