ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняХарків'янам обіцяють «підкрутити» ліфти

Харків'янам обіцяють «підкрутити» ліфти

Харків націлився відремонтувати близько 400 ліфтів у рамках пілотного проекту модернізації інженерного обладнання житлового фонду міста.

У рамках програми модернізації інженерного обладнання житлового фонду у Харкові проведуть капремонт 377 діючих ліфтів та замінять 120 застарілих.

Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Харківської міської ради.
 
За словами першого заступника Харківського міського голови Андрія Парамонова, на сьогодні в Харкові більше 6,5 тис. ліфтів, з яких понад 60% - це ліфти, яким більше 25 років. До 2015 року ця цифра може перевищити 80%. У той же час після досягнення ліфтом 20-річного терміну служби його обстежують, при необхідності проводять ремонт і відновлюють його експлуатаційний стан.
 
Нагадаємо, в рамках реформування житлового господарства України виконком Харківської міської ради 27 січня 2012 прийняв рішення (№ 40) про запуск пілотного проекту модернізації інженерного обладнання житлового фонду міста. На реалізацію проекту запланована сума в 100 млн грн. Ця програма включає капітальний ремонт або заміну ліфтів, капремонт інженерних мереж ліфтового господарства і бездротову диспетчеризацію ліфтового обладнання.
 
Перший заступник міського голови наголосив, що згідно з програмою, у місті планується замінити 120 ліфтів, капітально відремонтувати 377 ліфтів, діспетчерізіровать 760 одиниць, а також замінити і капітально відремонтувати інженерні мережі у 348 будинках.
 
«Модернізація ліфтового господарства дозволить скоротити витрати на утримання житлового фонду, поліпшити безпеку жителів Харкова, а також впровадити цивілізований спосіб диспетчеризації - можливість відеоспостереження за всім, що відбувається на цих господарських об'єктах в будинках комунальної форми власності і не тільки», - зазначив Андрій Парамонов.
 
Він уточнив, що фінансування проекту планується частково з державного бюджету, частково з власних джерел міста. При цьому, підкреслив заступник міського голови, в середньому в Харкові капітально ремонтують 11-12 ліфтів на рік.

 
Коментарі (0)