ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГХарків'янам змінили тарифи на тепло і гарячу воду

Харків'янам змінили тарифи на тепло і гарячу воду

У Харкові встановили нові тарифи на тепло і гарячу воду. КП «Харківські теплові мережі» вводить їх в дію з 1 травня 2015 року.

КП «Харківські теплові мережі» з 1 травня 2015 року вводить нові тарифи на послуги з централізованого опалення і централізованого постачання гарячої води. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

Тарифи розраховані шляхом коригування діючих тарифів з урахуванням вартості теплової енергії для потреб населення, затвердженої постановою Національної комісії, здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, №763 від 3 березня 2015 року, і з урахуванням вартості холодної води на підставі постанови НКРЕКП №872 від 26 березня 2015 року, і становитимуть:
 
централізоване опалення:
 
- для абонентів житлових будинків з будинковими та квартирними приладами обліку теплової енергії - 642,09 грн/Гкал (з ПДВ);
 
- для абонентів житлових будинків без будинкових і квартирних приладів обліку теплової енергії - 16,42 грн за 1 кв. м в місяць в опалювальний період (з ПДВ);
 
централізоване постачання гарячої води (з урахуванням вартості холодної води):
 
- при підключення рушникосушників до систем гарячого водопостачання - 40,92 грн за 1 куб. м (з ПДВ);
 
- при відсутності рушникосушників - 38,02 грн за 1 куб. м (з ПДВ).
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», житлові субсидії будуть нараховувати «заднім числом». Адже в ситуації різкого підвищення тарифів, компенсації на оплату ЖКП неможливо відразу роздати всім бажаючим.
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
18 Квітня 2015 p. 17:26
Підвищення тарифів (цін) -- це наслідок знецінення гривні. Взагалі, не товари чи послуги дорожчають, а знецінюються (дешевшають) українські гроші. Тому кожен раз їх треба віддавати все більше і більше за одну й ту саму кількість товарів або послуг. Тенденцію постійного знецінення національних грошей було закладено ще напочатку 1992 року. В 1992 році купонокарбованець прирівняли до радянського рубля, і квартплата становила всього 14 купонокарбованців. А в 1996 році квартплата вже стала декілька мільйонів купонокарбованців. Тобто, за чотири роки купонокарбованець знецінився у сотні тисяч разів. У 1996 році купонокарбованець обміняли на гривню по курсу сто тисяч купонокарбованців за одну гривню, і з 1996-го року до 2014-го року гривня знецінилась приблизно у 20 разів. А починаючи з 2014 року швидкість знецінення гривні значно зросла і зараз вже майже така ж , як і купонокарбованця у 1992-1996 роках. Знецінення грошей -- це тихий грабунок тих, хто ці гроші заробляє та використовує. Але хто грабує? Звісно той, хто ці гроші друкує. Влада має можливість полегшувати кишені громадян не тільки безконтактним способом, але навіть не заглядаючи до них. Отже, всього-навсього, треба зупинити знецінення гривні, і вже не потрібно буде ніяких реформ, субсидій, підвищень зарплат і пенсій та інших тому подібних "хитрощів", які тільки прискорюють знецінення гривні. А то виходить, що замість того, щоб зробити одне, але головне, уряд та депутати видумують безліч другорядних, побічних та безперспективних законів, постанов і т.д., тобто, імітують діяльність, а криза тим часом поглиблюється.