ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаХарківщина взялася за модернізацію системи теплопостачання

Харківщина взялася за модернізацію системи теплопостачання

Вперше 2 проекти з модернізації систем теплопостачання реалізовано у Зміївському районі області.

На території Харківської області в рамках державної програми встановлюються нові котельні. Вперше 2 проекти з модернізації систем теплопостачання реалізовано у Зміївському районі області. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, інформує прес-служба Харківської ОДА.

«Такі проекти реалізуються далеко не у всіх регіонах Україні. Область і Зміївський район в цьому є піонерами. Одне з найголовніших завдань, які стоять перед нами, впровадити якомога більше енергозберігаючих технологій. Саме на це спрямована зараз політика уряду та облдержадміністрації. Сьогодні ми можемо економити на одній котельні в Змієві близько 1,5 млн грн. і близько 0,5 млн грн. в Бірках. Це говорить про те, що ми досягли своєї мети», - підкреслив Валентин Дулуб.

За його словами, такі суми зекономлених коштів - це дуже серйозний результат, враховуючи, що ніхто з регіонів України не може похвалитися тим, що після установки нового дорогого устаткування тарифи не виросли, а знизилися.

Як повідомив голова Зміївської районної державної адміністрації Євген Мураєв, завдяки модернізації систем теплопостачання, вдалося заощадити 12,5%.

«У 2010 році ми прийняли програму енергозбереження, внесли її до складу програми соціально-економічного розвитку області. Після чого державний бюджет виділив кошти на пілотні проекти з реконструкції систем теплопостачання. Ми інвестували ці кошти і в результаті отримали економію по енергоносіям - 30%. Тому помітний відповідний соціальний ефект. На сьогоднішній день кожен мешканець міста Змієва економить близько 12,5% на теплопостачанні», - зазначив Євген Мураєв.

За його словами, тепер в рік житель однокімнатної квартири заощаджує 250 грн, двокімнатної - 430 грн, трикімнатної - 540 грн.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)