ГоловнаНовини ЖКГМіські проектиХарківські ліфти «навчать» економити енергоресурси

Харківські ліфти «навчать» економити енергоресурси

Харківські ліфти будуть економити енергоресурси. Економнішими підйомники планують зробити за рахунок світлодіодних ламп та заощадливих електромоторів

У Харкові ремонтують ліфти, застосовуючи енергозберігаючі технології. У міських ліфтах вже встановлено світлодіодні світильники, які споживають у десять разів менше енергії, ніж звичайні. Про це повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

Зокрема, у місті вже почали виробляти дахи для ліфтів із вмонтованими світильниками, які працюють 5-6 років та продовжують роботу навіть під час знеструмлення.

Крім цього, харківські ліфти  почали оснащувати і більш економічними електродвигунами.

«Цього року в місті планують капітально відремонтувати 18 ліфтів і 66 електрощитових, провести поточний ремонт 113 ліфтів і 36 електрощитових, а також диспетчеризувати 177 ліфтів та відновити освітлення в 200 підвалах житлових будинків», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Дніпропетровську ліфти обзаведуться сигналізацією. Місцева влада сподівається, що такі системи сповіщення допоможуть уникнути випадків розкрадання ліфтового обладнання.

 
Коментарі (0)