ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоХмельничани вже отримали перше «доступне» житло

Хмельничани вже отримали перше «доступне» житло

Здано в експлуатацію перший будинок в області, де за програмою пільгового кредитування отримали позики 11 сімей

На Хмельниччині люди вже отримали ключі від власних квартир, придбаних за програмою «доступне житло». Здано в експлуатацію перший будинок в області, де за програмою пільгового кредитування отримали позики 11 сімей. 

Про це повідомляє прес-служба Хмельницької облдержадміністрації.

Як зазначається у повідомленні, ключі у святковій атмосфері їм передав голова облдержадміністрації Василь Ядуха.

«Багато молодих пар, особливо в містах обласного значення, сьогодні не мають власного житла. (…)На Хмельниччині оформлено уже 32 кредити, за темпами впровадження програми ми займаємо четверте місце в Україні», - сказав Василь Ядуха під час вітальної промови.

На здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, для області на 2012 рік передбачено 28,99 млн грн. Рішенням Міжвідомчої комісії затверджено перелік з 19 житлових об'єктів, де надаватимуться квартири. Зокрема, в обласному центрі передбачено 12 об'єктів, з них 3 об'єкта мають ступінь будівельної готовності 80-95%; у м. Кам’янець-Подільський – 3 об'єкта, з них 1 об'єкт – 85% готовності. По одному об’єкту передбачено для участі у програмі у містах Старокостянтинів, Шепетівка та Деражня, а також у смт. Стара Синява.

В один з будинків у Кам’янці-Подільському новосели зможуть заселитися вже за декілька місяців, стверджується у повідомленні.

При облдержадміністрації працює інформаційно-консультаційний центр для надання громадянам відомостей щодо умов отримання іпотечних кредитів та діє «пряма телефонна лінія». За час роботи Центру особисто звернулись за консультаціями понад 400 громадян, 150 виявили бажання отримати пільговий кредит.

Як повідомляла «У.К.», станом на 8 серпня у Хмельницькій області було підписано 10 договорів на придбання доступного житла. А рішенням міжвідомчої комісії затверджено перелік з 16 об’єктів (500 квартир), на придбання яких жителям краю надаватимуться кредити. Ступінь готовності цих об’єктів складає 70% і більше.

 
Коментарі (0)