ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЯк перетворити новорічну ялинку на тепло?

Як перетворити новорічну ялинку на тепло?

У Черкасах новорічні ялинки, які виконали свою святкову місію, переробляють на біопаливо. Близько 300 кубометрів ялинкової щепи дозволяють обігрівати лікарні та житлові будинки міста

Служби утримання  будинків, збирають по всьому місту викинуті черкащанами новорічні ялинки, та  відвозять їх на територію КП «Черкаситеплокомуненерго». На підприємстві дерева подрібнюють, або, іншими словами, перетворюють на щепу, яка  направляється як екологічне паливо для роботи одного із біокотлів міста.  

Слід зазначити, що  у відповідний післясвятковий період, працівники «Черкаситеплокомуненерго» в день переробляють близько 20-25 причепів ялинок.  Загальний об’єм сировини за відповідний період може сягати близько 300 куб. м ялинкової щепи. Такого об’єму біопалива достатньо на приблизно два тижні роботи біокотла, який забезпечує теплом медичні заклади  та  житлові будинки розташовані в одному з мікрорайонів Черкас.

Біопаливо з ялинок

Найгарячіший період для переробки соснових триває впродовж двох тижнів після свята Водохреща. Хоча подекуди трапляються унікальні випадки, коли комунальникам доводиться збирати на смітниках поодинокі новорічні ялинки на 8 березня, а то й 1 травня.

Головний інженер КП «Черкаситеплокомуненерго» Микола Кушнір розповів, що на підприємстві щоденно працює дві подрібнювальні машини, які переробляють на щепу гілля, деревину, а в період післяноворічних свят – ялинки.

У перспективі підприємство планує придбати велику подрібнювальну машину, де вся робота буде механізована, аби максимально пришвидшити виробничий процес.

 
Коментарі (0)