ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЄврокомісія направила Україні пропозиції щодо «газових» переговорів

Єврокомісія направила Україні пропозиції щодо «газових» переговорів

Єврокомісія направила Україні та Росії пропозиції, які зможуть врегулювати проблемні питання у газовій сфері. Наразі європейські партнери чекають відповіді від сторін переговорів.

Європейська комісія направила Україні і Росії пропозиції щодо подальшого процесу врегулювання проблемних питань у газовій сфері. Про це повідомив Віце-президент ЄК з енергетики Марош Шефковіч на брифінгу в Києві, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Що стосується тристоронніх переговорів: ми зараз контактуємо з українською і російською сторонами. У нас були хороші експертні переговори минулого тижня... ЄК направила пропозиції щодо подальшого проведення переговорів. Ми чекаємо відповідь від України і Росії і будемо рухатися далі. Сподіваємося на проведення тристоронньої зустрічі на політичному рівні», - сказав він.
 
Нагадаємо, тристоронні газові переговори за участю України, Росії та Єврокомісії, які мали відбутися в Берліні у квітні, відкладено на невизначений термін.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», НАК «Нафтогаз України» після останнього перегляду тарифів на природний газ, отримає середньозважену ціну на «блакитне» паливо в розмірі 2 834 грн за 1 тис. куб. м, замість попередніх 7 188 грн. 
 
Коментарі (0)