ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЕлектропостачання ОСББ стане простішим

Електропостачання ОСББ стане простішим

Фахівці ПАТ «Київенерго» та об’єднань співвласників багатоквартирних будинків спростили договірні відносини у галузі електропостачання ОСББ.

Фахівці ПАТ «Київенерго» та об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) спростили договірні відносини у галузі електропостачання ОСББ.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі компанії.

Сторони узгодили оновлену форму Додатку №2 «Порядок розрахунків» до договору про постачання електричної енергії в місця загального користування. Вона враховує особливості функціонування ОСББ та їхніх взаємовідносин з енергопостачальною компанією. Новий документ розробили учасники сектору договірних відносин та розрахунків Ради ОСББ при ПАТ «Київенерго».

На своєму засіданні Координаційна рада – орган управління Ради ОСББ – затвердила нову форму додатку. Документ також погоджений Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (НКРЕ).

Внесені в додаток зміни дозволяють ОСББ спростити звітність за спожиту електроенергію. З ініціативи представників ОСББ був деталізований пункт додатку, який визначає порядок розрахунку оплати в разі зміни тарифу в середині звітного періоду.

Таким чином, Координаційна рада підбила перші підсумки роботи Ради ОСББ при ПАТ «Київенерго». Також вона вирішила звернутися до НКРЕ з переліком запитань, які потребують розгляду на законодавчому рівні, та власними пропозиціями щодо їхнього вирішення.

Нагадаємо, «Київенерго» та ОСББ мають намір лобіювати створення єдиних правил гри на ринку житлово-комунальних послуг.

 
Коментарі (0)