ГоловнаКоментаріЕлектроенергетикаЕнергетичну незалежність Криму оцінюють в мільярди

Енергетичну незалежність Криму оцінюють в мільярди

Мільярди доларів та багато років потрібно Криму, аби побудувати власну електростанцію та бути незалежним від України. Адже електричних мереж, які з’єднують Кримський півострів з Росією через Керченську протоку, не існує.

Для того, щоб Крим зміг самостійно забезпечувати себе електроенергією, потрібно витратити мільярди доларів. Зокрема, на будівництво електростанції та відповідної інфраструктури на півострові, треба викласти щонайменше 5 млрд дол. Такі розрахунки надає колишній Міністр економіки Богдан Данилишин на своїй сторінці на Facebook.

Читайте також: Українська енергетика в Криму: сирота чи господиня?

«Кримський півострів абсолютно залежний від постачань газу та електрики з території України. Усі джерела видобутку електричної енергії в Криму, враховуючи сонячні та вітроелектростанції, за 2013 рік виробили 16% від обсягу спожитої на Кримському півострові електричної енергії. Електричних мереж, що з’єднують Кримський півострів з Росією через Керченську протоку, не існує», - написав пан Данилишин.

Як пише Богдан Данилишин, для забезпечення Криму світлом, Росія б мала збудувати лінії електропередач у 1800 мегават через Керченську протоку для забезпечення півострова.
 
«Зона Північного Кавказу в Російській Федерації є електродефіцитною. Створення відповідних генеруючих потужностей на півострові складатиме відповідно щонайменше 4 мільярдів доларів, і це без врахування будівництва інфраструктури (газопроводи, повітряні лінії електропередачі тощо), а разом вартість перевищує 5 мільярдів доларів, а ще – це роки роботи», - додає економіст.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», в Криму вже планують стати незалежними у газовому питанні. 26 березня нелегітимний Парламент Криму ухвалив постанову, аби забезпечувати потребу півострова в природному газі за рахунок власного видобутку.
 
Коментарі (0)