ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЕнергетики хочуть внести зміни до Закону «Про електроенергетику»

Енергетики хочуть внести зміни до Закону «Про електроенергетику»

Проектом передбачено з метою забезпечення надійного постачання споживачам електричної енергії запровадити стандарти операційної безпеки функціонування об´єднаної енергетичної системи України (ОЕС) та показників якості послуг з електропостачання.

Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект про внесення змін до Закону «Про електроенергетику» щодо забезпечення надійного (безперебійного) постачання електричної енергії споживачам та інвестування в інфраструктуру, повідомляє сайт Верховної Ради. 

Проектом (реєстр. № 10337), зокрема, передбачено з метою забезпечення надійного (безперебійного) постачання споживачам електричної енергії запровадити стандарти операційної безпеки функціонування об´єднаної енергетичної системи України (ОЕС) та показників якості послуг з електропостачання. 

Згідно із законопроектом, стандарти операційної безпеки функціонування об´єднаної енергетичної системи України мають містити норми щодо:

забезпечення надійності електричних мереж та зв´язків між об´єднаною енергетичною системою України та енергетичними системами інших країн; планування розвитку магістральних та міждержавних електричних мереж; визначення технічних параметрів експлуатації обладнання електричних мереж. 

Відповідно до документа, планується також покласти на центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику в електроенергетичному комплексі, повноваження щодо затвердження зазначених стандартів (за погодженням з національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики), здійснення їх моніторингу, а також розроблення державної програми перспективного розвитку ОЕС України. 

Як зазначалося під час обговорення, документ розроблено з метою виконання зобов´язань, передбачених Законом «Про ратифікацію Протоколу про приєднання України до Договору про заснування Енергетичного Співтовариства», зокрема, приведення законодавства України у відповідність з вимогами Директиви 2005/89/ЄС про заходи щодо забезпечення безпеки електропостачання та інфраструктурного інвестування.

 

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)