ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГЕнергоефективність «завітає» до бюджетних установ

Енергоефективність «завітає» до бюджетних установ

Держенергоефективність має намір зосередитися на переведенні котельних бюджетних організацій на місцеві альтернативні джерела енергетики і провести термомодернізацію цих об'єктів.

В Україні на реалізацію програми енергоефективності цього року виділено 827,5 млн грн.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Микола Пашкевич.

За його словами, із загального фонду державного бюджету на ці цілі виділено 502,7 млн грн, за рахунок фінансової допомоги Європейського Союзу - 324,8 млн грн.

М.Пашкевич відзначив, що основний наголос буде зроблено на заміну устаткування теплопунктів підприємств теплокомуненерго, куди буде спрямовано 119,3 млн грн із загального фонду держбюджету і 296,7 млн грн із фонду підтримки Євросоюзу, що становитиме 56% фінансування програми.

«У нас є готові проекти. Проводитиметься конкурс. Цього року, ми впевнені, що конкурс відбудеться на півроку раніше, ніж минулого року», - сказав він.

Голова агентства зазначив, що порядок витрачання коштів перебуває на узгодженні Міністерства юстиції, після чого буде передано на розгляд Кабінету міністрів. Після затвердження порядку буде оголошено конкурс і почато фінансування робіт.

Також цього року Держенергоефективність має намір зосередитися на переведенні котельних бюджетних організацій (шкіл, лікарень тощо) на місцеві альтернативні джерела енергетики і провести термомодернізацію цих об'єктів.

Крім того, відомство націлене на розвиток відновлюваної енергетики, зокрема на наданні можливості міжнародному бізнесу будувати вітроелектростанції та сонячні станції.

 

Джерело - УНІАН

 
Коментарі (0)