ГоловнаНовини ЖКГПолітикаЄС підтвердив виконання Україною всіх умов для отримання безвізу

ЄС підтвердив виконання Україною всіх умов для отримання безвізу

Досягнута 7 грудня між Радою ЄС та Європарламентом угода про механізм призупинення візової лібералізації для третіх країн прокладає шлях до того, щоб українцям дозволили без віз подорожувати до країн ЄС.
Україна успішно виконала всі критерії Плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС. Досягнута 7 грудня між Радою ЄС та Європарламентом угода про механізм призупинення візової лібералізації для третіх країн прокладає шлях до того, щоб українцям дозволили без віз подорожувати до країн ЄС. Про це йдеться в доповіді ЄС про стан виконання Україною порядку денного асоціації.
 
У звіті також говориться, що “Україна успішно виконала всі критерії Плану дій щодо лібералізації візового режиму, що у результаті чого Єврокомісія запропонувала Раді ЄС та Європарламенту в квітні 2016 року скасувати візові зобов’язання для громадян України”.
 
“У цьому контексті досягнута 7 грудня між Радою ЄС та Європейським парламентом угода про механізм призупинення прокладає шлях до ухвалення лібералізації візового режиму для України”, — сказано у звіті.
 
Президент України Петро Порошенко подякував європейським партнерам за справедливу оцінку виконання Україною Угоди про асоціацію, про яку йдеться в доповіді ЄС про стан виконання Україною порядку денного асоціації, опублікованій вчора.
 
“Вдячний нашим європейським партнерам за справедливу оцінку виконання Україною Угоди про асоціацію! Це визнання безпрецедентності та результативності здійснених нами структурних реформ протягом останніх двох років. Ми довели, що завдяки синергії громадянського суспільства, керівництва держави, Парламенту, Уряду та наших іноземних партнерів можемо ефективно змінюватися „на марші“ в той час, коли і на Донбасі, і в Криму триває російська агресія”, — написав П.Порошенко на своїй сторінці у Facebook.
 
Нагадаємо, що згідно з рішенням Ради ЄС візова лібералізація з Україною має набути чинності лише синхронно з введенням в дію нового безпекового механізму ЄС — так званого механізму призупинення. Він передбачає можливість призупинення дії безвізового режиму Євросоюзу з третіми країнами. 
 
Коментарі (0)