ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЄС просить Україну не застосовувати газові санкції проти РФ

ЄС просить Україну не застосовувати газові санкції проти РФ

У ЄС переймаються можливим перекриттям Києвом транзиту російського газу. Німеччина просить Україну не блокувати поставки «блакитного» палива і нафти до Європи.

Німеччина звернулася з вимогою до України не вдаватися до блокування поставок до Європи газу і нафти з Росії. Про це заявив офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт, передає «Прайм».

«Федеральний уряд розраховує, що Україна не буде реалізовувати заходи, про які заявив в п'ятницю Прем'єр-Міністр Арсеній Яценюк», - сказав представник Кабінету Міністрів Німеччини.

Нагадаємо, у п’ятницю, 8 вересня Прем'єр Арсеній Яценюк заявив, що Україна запровадить санкції стосовно 172 фізичних та 65 юридичних осіб. Очільник уряду зауважив, що під санкції може потрапити транзит російських енергоресурсів через Україну.
 
В свою чергу, колишній Міністр економіки Володимир Лановий вважає, що це ризикований крок, який зашкодить не тільки Росії, але й Європі.
 
У «Нафтогазі» підтвердили слова пана Яценюка: якщо проти російського газового монополіста компанії «Газпром» будуть введені санкції, НАК припинить з нею співробітництво, включаючи надання послуг із транзиту газу через Україну в Європу.
 
До речі, Верховна Рада 12 серпня на пленарному засіданні розгляне проект Закону № 4453а «Про санкції».
 
Коментарі (0)