ГоловнаНовини ЖКГПолітикаЄС: Українська влада перешкоджає реформам енергоефективності

ЄС: Українська влада перешкоджає реформам енергоефективності

На думку представника Енергетичного Соообщества Януша копача, українська влада всіляко противиться впровадженню реформ в сфері енергоефективності

Про це заявив директор Секретаріату Енергетичного співтовариства (ЕС) Януш Копач в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

«У сфері енергоефективності Україна не зробила майже нічого, противиться впровадженню будь-яких заходів з реформування та реалізації зобов'язань, прийнятих в рамках« Договору про заснування ЕС », - сказав він.

Я.Копач нагадав, що експерти різних міністерств за підтримки Секретаріату ЕС вже давно завершили підготовку двох законопроектів - «Про енергоефективності будівель» і «Про облік теплової енергії», однак вони досі не прийняті.

Ще один законопроект - «Про енергоефективність» - Секретаріат ЕС розробив ще рік тому, проте, за словами Я.Копача, обговорити його з українською владою і передати на затвердження так і не вдалося.

«Не дивлячись на міжнародні зобов'язання України, відповідальне міністерство і уряд протидіють впровадженню будь-яких правових заходів, пов'язаних з енергоефективністю. Ухвалення двох законопроектів навіть є умовою надання ЄС макрофінансової допомоги Україні на EUR600 млн. Схоже, влада України, скоріше, відкинутий щедру фінансову підтримку, ніж ухвалять законодавство, що захищає українського споживача. Енергоефективність - це здоровий глузд. Але не в Україні », - резюмує директор Секретаріату ЕС.

Як відомо, 6 травня 2016 року набув ЧИННОСТІ Наказ Мінрегіону, Яким Затверджено форму проектної заявки на проект, что может реалізовуватіся за кошти государственной субвенції на розвиток інфраструктурі об'єднаної теріторіальної громади.

Нагадаємо, у 2016 году з Державного бюджету об'єднанім теріторіальнім громадам на розвиток інфраструктурі предусмотрена субвенцію у размере 1 млрд. Грн. Кошти субвенції розподілятімуться между 159 об'єднанімі громадами за чіткою формулою: в залежності від кількості сільського населення і площі громади. Це від 960 тис. грн. для найменшої об'єднаної громади до 23 млн. грн. - Для найбільшої.

 

 
Коментарі (0)