ГоловнаНовини ЖКГПолітикаЄврокомісія: Україна проводить інтенсивні і безпрецедентні реформи

Єврокомісія: Україна проводить інтенсивні і безпрецедентні реформи

Зусилля по проведенню реформ в Україні приносять результати

 

Як повідомляє власний кореспондент УНІАН, відповідну доповідь, в якому аналізується стан виконання Україною порядку денного Асоціації Україна-ЄС, оприлюднена у вівторок в Брюсселі напередодні проведення Ради асоціації Україна-ЄС, що пройде 19 грудня в Брюсселі за участю прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана та членів українського уряду.

Коментуючи доповідь, високий представник ЄС з питань спільної зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президент ЄК Федеріка Могеріні сказала: «За останні два роки в дуже важких умовах, не тільки через конфлікт на сході України і незаконної анексії Криму, Україна зробила великі кроки. Сьогоднішній звіт повністю визнає цю роботу, зроблену українською владою. Зараз вкрай важливо перейти від прийняття відповідних законів та шляхом інституційної розбудови до повного виконання цих реформ з тим, щоб українські громадяни змогли отримати з цього вигоду ».

При цьому вона запевнила, що в процесі проведення реформ Україна може розраховувати на підтримку Європейського Союзу.

У свою чергу європейський комісар з питань переговорів щодо розширення і Європейської політики сусідства Йоханнес Хан висловив переконання, що зусилля по проведенню реформ в Україні приносять результати.

«Україна зробила важливі кроки для вирішення ключової, системної проблеми корупції ... Ця робота повинна бути продовжена і повинна принести реальні зміни в країні. Боротьба з корупцією та створення надійної судової системи також є ключем до трансформації бізнес-клімату та відновленню процвітання », - підкреслив він.

Єврокомісар також запевнив, що ЄС продовжить підтримувати Україну в цих зусиллях, як політично, так і фінансово ».

 

 
Коментарі (0)