ГоловнаНовини ЖКГПолітикаКабмін віддав «Волиньобленерго» у приватні руки

Кабмін віддав «Волиньобленерго» у приватні руки

Кабінет міністрів дозволив приватизацію 75% акцій ПАТ «Волиньобленерго»

Кабмін виключив «Волиньобленерго» з переліку установ, що входять до складу НАК «Енергетична компанія України».

Про це йдеться у постанові уряду від 10 жовтня 2012 № 925.

Цим документом «Волиньобленерго» було виключено з переліку установ, що входять до складу НАК «Енергетична компанія України», і передано Фонду державного майна 75% акцій підприємства номінальною вартістю 17,9 млн грн.

Також Кабмін додав «Волиньобленерго» в перелік енергогенеруючих і енергопостачальних підприємств, державні пакети акцій яких підлягають продажу в 2011-2012 рр.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів прийняв постанову, якою продовжив терміни продажу енергетичних компаній до кінця 2012 р. В уряді впевнені, що приватизація українських енергетичних компаній дозволить залучити в сектор багатомільярдні приватні інвестиції, яких вони так потребують.

Як повідомляла раніше «У.К.», в Україні станом на 1 вересня 2012 р. від приватизації державного майна і продажу земельних ділянок, на яких розташовані об'єкти, які підлягають приватизації, до державного бюджету спрямовано 5,3 млрд грн.

Нагадаємо також що, 13 січня поточного року Верховна Рада прийняла держпрограму приватизації на 2012-2015 рр. з прогнозованим обсягом надходжень 50-70 млрд грн. Згідно з документом, планується забезпечити високі темпи приватизації державних об'єктів. 

 
Коментарі (1)
Олександра1
11 Жовтня 2012 p. 18:16
Цікаво було б почути думку фахівців з приводу таких-от подій. Це ж лише початок.