ГоловнаСпецпроектиОпалювальний сезон 2023-2024Киянам обіцяють повернути тепло вночі

Киянам обіцяють повернути тепло вночі

У Києві в Шевченківському районі відключено від централізованого опалення 499 жителів у 267 будинках, 5 медичних установах, 8 школах і 212 відомчих будівлях столиці з метою попередження аварії на теплотрасі на вулиці Димитрова

Теплопостачання планується відновити до завтрашнього ранку. Про це журналістам повідомив перший заступник голови Київської міської держадміністрації Олександр Мазурчак.

За його словами, з 9:00 сьогоднішнього дня до 16:00 відбуватиметься злив теплоносія з системи централізованого опалення, потім будуть заварені 4 тріщини, а потім теплоносій знову закачають в систему.

«Причина - зношеність труб, оскільки тепломережа 1971 року. Уявіть, скільки вона експлуатується і приєднана якраз до місця стику з новою мережею, яка була в 2001 році перекладена, саме в цьому місці є витік», - зазначив пан Мазурчак.

Він також підкреслив, що необхідність провести зварювальні роботи пов'язана з тим, що найближчим часом температурні умови будуть погіршуватися: «Нам обіцяли подальше зниження температури. У зв'язку з цим температуру теплоносія у вихідні дні доведеться збільшити до 100 градусів Цельсія, тоді як зараз вона становить 92 градуси. Тому необхідно заварити діри в трубі, аби уникнути втрат». Чиновник пообіцяв, що в нічний час теплопостачання Шевченківського району буде відновлено.

 
Коментарі (0)