ГоловнаКоментаріТеплоенергетикаКиїв напередодні опалювальної «лихоманки»

Київ напередодні опалювальної «лихоманки»

У разі, якщо впродовж трьох днів середньодобова температура повітря складатиме менше 8-ми градусів за Цельсієм, Київ буде готовий увійти в опалювальний сезон вже з 1 жовтня.

Спочатку теплоносій подадуть до дитячих садків, лікувальних установ та шкіл, а потім до опалення підключать і весь житловий фонд. Про це під час засідання штабу з підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період повідомив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

«Впевнений, що ця зима пройде у більш стабільному режимі. Завдяки значному вкладанню коштів у ремонт та заміну мереж нам вдалося зламати тенденцію росту кількості аварій. Крім того, впродовж минулого опалювального сезону фахівці моніторили найбільш проблемні ділянки теплотрас, ці місця були включені в програму цього року на ремонт, і більшість з них вже відремонтовано. Проте, якщо аварійні ситуації виникатимуть, то це будуть локальні аварії – 2-3 будинки, – які оперативно ліквідовуватимуть», – сказав Олександр Мазурчак.

Читайте також: Київ до зими готовий... на папері. А насправді?

Також він наголосив, що впродовж осінньо-зимового періоду 2012-2013 року працюватиме група швидкого реагування, яку було створено минулого року для оперативної локалізації аварій на тепломережах.

«Своєчасне виявлення аварійних поривів, усунення їхніх наслідків у найкоротші терміни, чітка координація дій усіх служб – це результат ефективної роботи групи швидкого реагування», – додав посадовець.

Нагадаємо, успішно завершивши опалювальний сезон 2011-2012 років, КМДА, в особі Олександра Мазурчака, обіцяла в новому сезоні врахувати всі скарги і прохання киян та приділити більшу увагу до якості проведення випробувань теплових мереж, підготовки теплоспоживаючого обладнання житлових будинків та об’єктів соціальної сфери.

Катерина Ляшевська

 
Коментарі (0)