ГоловнаВибір редакціїБудівництвоКиїв розбудували на мільярди гривень

Київ розбудували на мільярди гривень

Столичні будівельники ввели в експлуатацію будівель вартістю у понад 10 млрд грн. Третина з них - житлові будинки.

У січні–листопаді поточного року підприємства Києва виконали будівельних робіт на суму 10,7 млрд грн, - повідомляє прес-служба Головного управління статистики столиці.

Згідно з даними, у житлове будівництво вклали 3,6 млрд грн, нежитлових будівель звели на 4,3 млрд грн, інженерних споруд – 2,8 млрд грн.

За характером будівництва обсяги робіт розподілилися таким чином: роботи з нового будівництва, реконструкції та технічного переоснащення склали 94% від загального обсягу, решта – з капітального (3,3%) та поточного (2,7%) ремонтів.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, станом на середину листопада у секторі житлового будівництва протягом року було виконано робіт загальною вартістю у 7 млрд грн, що на 7,2% більше аналогічного періоду минулого року.

Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник мотивував такий результат, у першу чергу, коштами населення та реалізації державних житлових програм, за якими у поточному році, з урахуванням мультиплікативного ефекту планувалося залучити 2 млрд грн.

 
Коментарі (0)