ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїКиїв восени може оголосити наступний локдаун через новий штам коронавіруса

Київ восени може оголосити наступний локдаун через новий штам коронавіруса

Голова Держспоживслужби у Києві Олег Рубан припускає, що через поширення індійського штаму коронавірусу "Дельта", столиця перейде у червону зону карантину і міська влада готується до будь-якого сценарію

 

Голова Держспоживслужби у Києві Олег Рубан припускає, що через поширення індійського штаму коронавірусу "Дельта", столиця перейде у червону зону карантину і міська влада готується до будь-якого сценарію. Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Апостроф", передає Depo.ua.

"Зараз спостерігається чітка тенденція до зростання, збільшується кількість хворих дітей та підлітків, що вказує на можливу циркуляцію штаму "Дельта". Але поки у нас є підтвердження тільки шести випадкам у пацієнтів, які потрапили в Олександрівську лікарню. Але можна вже стверджувати, що пріоритетним збудником, який циркулюватиме восени, буде саме "Дельта"- штам", – сказав Рубан.

Він зазначив,  що оскільки в сусідніх країнах вже циркулює цей збудник, то найближчим часом він буде пріоритетним і в Україні. Індикатором є підвищення рівня захворюваності в таких країнах, як Чехія та Польща.

За його словами, індійський штам вірусу переможе і Київ може перейти у "червону" зону карантину, якщо не буде сформований колективний імунітет.

"Це природа, він ("Дельта"- штам, – ред.) переможе 100%, він вже циркулює, хоча і не з такою інтенсивністю, як в інших країнах. Все залежатиме від того, чи буде сформований колективний імунітет. Це станеться, якщо вакцинувати понад мільйон киян, плюс ті, що вже перехворіли і тоді ми уникнемо жорсткого локдауну. Але рішення буде ухвалювати Міністерство охорони здоров'я і Кабмін, залежно від реєстрації показників", – сказав чиновник.

Рубан наголосив, що влада столиці вже три тижні готується до будь-яких сценаріїв, і локдаун – це один з негативних.

"Коли всі повернуться з країн, в яких вже бушує даний штам ("Дельта", – ред.) , тоді піде вже внутрішня передача в країні даного збудника. Це у нас кінець серпня – початок вересня. Київська міська влада вже готується до зустрічі зі штамом "Дельта", додатково розгортаються реанімаційні ліжка, готується інфраструктура для протидії епідемії", – сказав він.

 

 

 
Коментарі (0)