ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКиївенерго зіграло на різниці тарифів

Київенерго зіграло на різниці тарифів

Компенсація різниці в тарифах дозволила ПАТ «Київенерго» розрахуватись з НАК «Нафтогаз України»

В липні-вересні ПАТ «Київенерго» отримало кошти в сумі 2,005  млрд грн у вигляді компенсації різниці між чинними тарифами на теплову енергію, що використовується для потреб населення в Києві, і собівартістю її виробництва. Про це «У.К.» повідомили у прес-службі компанії.

Дані кошти компанія відразу ж перерахувала підприємству НАК «Нафтогаз України» в якості розрахунку за спожитий природний газ для виробництва теплової енергії. При цьому, згідно з міжнародними стандартами фінансової звітності, за 9 місяців роботи було зафіксовано умовний прибуток компанії у розмірі 744,2 млн грн.

Нагадаємо, що  в Україні задля збереження низьких тарифів існує компенсаційний механізм. Нинішній тариф на теплову енергію для населення покриває собівартість її виробництва на 50%. Причому газова складова у структурі тарифу перевищує 70%.

«Таким чином, виходить, що де-юре, отримавши з бюджету компенсацію, компанія має позитивний фінансовий результат, і згідно з вимогами міжнародної звітності фіксує прибуток у звітах, а де-факто - отримані кошти автоматично перераховуються за спожитий газ НАК «Нафтогаз України», - повідомили у «Київенерго».

 
Коментарі (0)