ГоловнаКоментаріФінансування ЖКГ«Київгаз» звинувачують у махінаціях з лічильниками

«Київгаз» звинувачують у махінаціях з лічильниками

«Київгаз», використовуючи монопольне становище, проводив встановлення лічильників газу за гроші споживачів та видавав договори, які не мають юридичної сили.

«Київгаз» зловживає монопольним становищем, порушуючи законодавство. Таку думку висловив експерт «України Комунальної», екс-міністр ЖКГ Олексій Кучеренко після закінчення засідання Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, де було розглянуто питання щодо підприємства та винесено покарання.

Так, за словами пана Кучеренка, «Київгаз» провалив інвестиційну програму із забезпечення населення засобами обліку природного газу. Крім того, дані «Київгазу» та Нацкомісії різняться майже на 20%.

«8% (забезпечення населення лічильниками газу – ред.) за даними НКРЕКП, 27% намагається «довести» компанія, у Київській області, для порівняння,  55%», - сказав експерт.

Такі дані Олексій Кучеренко пояснює ще й корупційною складовою: «Вигідно було списувати за нормами. Вигідно ставити за завищеними цінами за гроші населення. Якщо по програмі - 1400 грн (встановлення лічильника – ред.), то за гроші - 3000 грн через «своїх» підрядників».

Однак, як наголошує екс-міністр, підприємство комунальне, а тому всю відповідальність несе Київська міська державна адміністрація, якій і належить «Київгаз».

Читайте також: Працівників «Київоблгазу» спіймали на хабарі

«Рішення комісії: Протокол на директора, передача матеріалів до АМКУ і в прокуратуру, створення робочої групи із споживачами для «глибокого» вивчення. На додаток, так звані «публічні договори», які впарюються киянам разом з КМДА - незаконні і не мають ні якої юридичної сили. Ну дуже цікава ситуація. Втім, така ж, як і по всіх «фронтах» Києва, крім «благоустрою» та алкогольної перевірки ЖЕКівців» – резюмував пан Кучеренко.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, за невиконання своєї функції щодо забезпечення населення безкоштовними лічильниками облгази можуть отримати не лише штраф, але й втратити ліцензію. Принаймні вжиття саме таких заходів від НКРЕКП вимагає Кабмін.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
29 Травня 2015 p. 16:20
І знов шахраювання! ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Кияни останні два місяці отримують недооформлені бланки рахунків для оплати за газ, а саме: у рахунку надрукована нарахована сума лише у лівій частині рахунка, тобто лише у тій частині, яка після оплати залишається у споживача. У правій частині рахунка нарахована сума не надрукована, але споживач повинен у правій частині заповнити від руки графу "разом до сплати". Отже, дивлячись на праву частину рахунка виходить, що споживач нібито сам, із своїх власних намірів та побажань, вирішив заплатити записану ним суму... .