ГоловнаВибір редакціїУтилізація ТПВКиївське сміття зберігається з порушенням екологічних норм

Київське сміття зберігається з порушенням екологічних норм

Жоден полігон відходів Київської області не відповідає екологічним та санітарним вимогам, а дві третини – взагалі не паспортизовано.

За результатами проведених прокуратурою Київської області у поточному році перевірок додержання законодавства у сфері поводження з відходами порушено 2 кримінальні справи. Вказані справи розглянуті судами з постановленням обвинувальних вироків. Збитки на суму понад 100 тис грн відшкодовано у повному обсязі під час досудового слідства, - інформує УНН з посиланням на прес-службу прокуратури.

Крім того, на усунення порушень при поводженні з відходами прокуратурою внесено 340 подань, 34 протести, до відповідальності притягнуто 293 посадових осіб, 168 з яких – посадовці контролюючих органів.

За прокурорського втручання до бюджету відшкодовано 1,9 млн грн. До судів заявлено позовів на суму 1,3 млн грн, з яких задоволено позовів на суму  1,2 млн грн.

Водночас процес прогресуючого накопичення промислових та побутових відходів продовжується. Несанкціоновані місця складування відходів знаходяться в кожному населеному пункті. Жоден полігон відходів в області не відповідає екологічним та санітарним вимогам, а дві третини – взагалі не паспортизовано.

Прокурорські перевірки засвідчили, що такий стан зумовлений передусім неналежною роботою та взаємодією органів влади, управління і контролю.

Ураховуючи актуальність зазначеного питання, з метою покращання стану законності у вказаній сфері керівництвом прокуратури області було прийнято рішення винести питання щодо стану законності та правозахисної діяльності у сфері поводження з відходами на території області на міжвідомчу нараду.

За її результатами визначені спільні скоординовані заходи, спрямовані на забезпечення належної взаємодії з питань безпечного поводження з відходами на території області, вчасного виявлення та реагування на факти порушень вказаного законодавства.

 
Коментарі (0)