ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоКільцева дорога в районі Мінського шосе отримала друге дихання

Кільцева дорога в районі Мінського шосе отримала друге дихання

У столиці розпочато підготовчі роботи з продовження кільцевої дороги в районі Мінського шосе, що на Оболоні. Наразі тут перекладають інженерні комунікації та виконують земляні роботи

Одночасно проектувальники вносять корективи у робочу документацію згідно з сучасним станом ділянки.

«Впродовж зимового періоду будівельники мають намір підготувати земельне полотно й комунікації до наступного етапу прокладання асфальту, за що візьмуться одразу, як потепліє», - розповів директор Інституту «Київдормістпроект» Володимир Воробйов.

Загалом планується спорудити шестиполосну магістраль від Мінського шосе до Оболонського проспекту протяжністю 3,5 км. Також передбачається побудувати два шляхопроводи на перетині з вулиці Богатирської та естакаду над залізничними коліями у напрямку Вишгорода. Крім того, на вулиці Майорова зведуть підземний перехід для пішоходів.

«До Мінського шосе кільцеву вже побудували ще у 2004 році, вона поки що не працює і є тупиковою. Звідси від проспекту Маршала Рокоссовського прокладатимуть нову дорогу з перетином на вулицях Дегтяренка та Богатирській», - пояснив заступник директора КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд міста Києва» Микола Васильцов.

Очікується, що нова магістраль від Мінського шосе до Оболонського проспекту частково вирішить проблему відсутності у такого великого міста, як Київ, замкнутої об’їзної дороги. Вона повинна приблизно уп’ятеро підвищити пропускну спроможність даного району. Зокрема вантажівки, що їхатимуть з Вишгорода, зможуть скористатися цією об’їзною магістраллю замість того, аби об’їжджати через Оболонь, Петрівку та вулицю Теліги.

У перспективі Кільцеву планують продовжити до масиву Троєщина по новому мосту через Дніпро.

Джерело: Хрещатик

 
Коментарі (0)