ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВКонтейнерним майданчикам висувають нові вимоги

Контейнерним майданчикам висувають нові вимоги

Весною в Україні вступлять в дію єдині вимоги до проектування, будівництва та утримання контейнерних майданчиків. Відповідний стандарт вже затверджений Мінрегіоном.

Мінрегіон затвердив національний стандарт ДСТУ-Н Б Б.2.2-7:2013 «Настанова з улаштування контейнерних майданчиків», метою якого є запровадження єдиних вимог, котрі необхідно враховувати під час проектування, будівництва та утримання контейнерних майданчиків.  Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі відомства.

Як пояснили у Департаменті благоустрою територій та комунального обслуговування Мінрегіону, відповідно до Закону України «Про відходи» під час проектування житлових будинків, громадських, виробничих, складських та інших споруд необхідно передбачати будівництво та облаштування контейнерних майданчиків для роздільного збирання і зберігання побутових відходів, урн для побутових відходів.

Застосування нового національного стандарту, за словами фахівців, забезпечить належне утримання та раціональне використання територій об’єктів благоустрою, а також дозволить створити умови для захисту і відновлення сприятливого для життєдіяльності людини довкілля.

У профільному Департаменті повідомили, що «Настанова з улаштування контейнерних майданчиків» призначена для застосування суб’єктами господарювання, які здійснюють свою діяльність у сфері поводження з побутовими відходами та у сфері благоустрою, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями, органами самоорганізації населення, громадянами, а також організаціями-розробниками проектної документації під час проектування, будівництва та утримання контейнерних майданчиків.  

Документ набуде чинності з 1 квітня 2014 року.

 
Коментарі (0)