ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоКотеджі під Києвом дешевшають

Котеджі під Києвом дешевшають

У 10 районах Київської області на сьогоднішній день налічується 312 котеджних містечок

Середня вартість нерухомості в котеджних містечках Київської області станом на 1 березня знизилася на 12% у порівнянні з початком 2012 року – до $ 1,125 тис. за 1 кв. м, повідомив директор столичної консалтингової компанії «РеалЕкспо» Віктор Коваленко.

«Я прогнозую подальше падіння вартості в котеджних містечках», - сказав він на прес-конференції в Києві в понеділок, при цьому не уточнивши подробиць.

У той же час В.Коваленко відзначив, що зниження вартості в котеджних містечках, зокрема, з розвиненою інфраструктурою, не очікується.

«Найбільше людей цікавлять не котеджі в котеджних містечках, а дешевший сегмент - «town house» (...) вартістю від $30 до $70 тис.», - додав він.

За словами експерта, в 10 районах Київської області на сьогоднішній день налічується 312 котеджних містечок, з яких, зокрема, 70 – у Києво-Святошинському, 60 – в Обухівському та 45 в Макарівському районах.

За даними В.Коваленка, 36% містечок вже побудовані, 32% - на стадії будівництва і 31,8% складають містечка «на папері», будівництво яких – під питанням.

Будівництво ще 84 котеджних містечок, що становить 42% із загальної кількості споруджуваних/проектованих об'єктів, станом на 1 березня «заморожене».

Джерело – «Інтерфакс-Україна»

 
Коментарі (0)