ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняКрим на зиму забезпечили газом

Крим на зиму забезпечили газом

ДАТ «Чорноморнафтогаз» завершило закачування природного газу у Глібовське підземне сховище. Подача газу в газотранспортну систему півострова розпочнеться разом з опалювальним сезоном

У цьому році в сховище надійшло 369 млн куб. м природного газу, це на 23% більше від показників минулого року. Про це «У.К.» повідомили у прес-службі компанії.

Станом на 8 листопада загальний обсяг активного газу у сховищі складає 858 млн куб. м. У компанії повідомляють що цього достатньо для стабільного газопостачання споживачів півострова в осінньо-зимовий період.

В управлінні підземного зберігання газу також завершені роботи з переведення сховища в режим відбору, який розпочнеться разом з опалювальним сезоном.

Високі показники закачування газу пов'язані з активними роботами «Чорноморнафтогазу» на шельфі Чорного моря, завдяки яким видобуток блакитного палива за результатами десяти місяців нинішнього року зріс до 947 млн. куб. м, що на 14,8% більше аналогічного періоду минулого року.

Також в рамках підготовки до осінньо-зимового сезону компанією були проведені роботи на об'єктах газотранспортної системи Криму. Зокрема завершено реконструкцію ГРС-2 у Сімферополі, закінчено будівництво 12 км другої черги нитки магістрального газопроводу Глібівка-Сімферополь, по якому надходить газ з родовищ Чорного моря та сховища, а також встановлено нове обладнання на ГРС Євпаторії, Штурмового та Орловки. 

 
Коментарі (0)