ГоловнаНовини ЖКГТранспортКримські маршрути - жертви депутатських забаганок

Кримські маршрути - жертви депутатських забаганок

Рада Криму має намір оптимізувати рух громадського транспорту на підставі реального пасажиропотоку, а не пасажирських побажань. Для цього парламент розглядає впровадження централізованої системи управління громадським транспортом

Про це заявив голова постійної комісії з бюджетної, економічної та інвестиційної політики Верховної Ради АРК Віталій Нахлупін.

За його словами, транспортні труднощі, які на сьогоднішній день відчуває Крим    зумовлені хибністю планування транспортної мережі у пострадянський період.

Зокрема, на думку чиновника, маршрути формувалися не в залежності від пасажиропотоку, а з урахуванням побажання громадян.

«У результаті вийшло, що деякі маршрути були сформовані, від під'їзду до «крайньої точки», не зважаючи ні на кількість жителів, які будуть їздити, ні на пік завантаження цього транспортного маршруту, ні на розклад», - підкреслив пан Нахлупін.

Він додав, що проблема дотримання розкладу також є однією з найгостріших у системі громадського транспорту півострова. Також серед проблемних моментів він назвав питання нелегальних перевізників, перевезення громадян пільгових категорій, формування тарифу на проїзд у громадському транспорті та технічний стан рухомого складу.

На думку чиновника, для вирішення цих проблем автономії необхідно повернутися до централізованої системи управління транспортом у вигляді комунального підприємства «Єдиний диспетчерський центр».

«Думаю, що організаційний період повинен бути не більше трьох місяців – це отримання всіх дозволів, ліцензій, відкриття розрахункових рахунків, проведення тендеру на закупівлю обладнання, на програмне забезпечення. Почати повноцінно функціонувати центр повинен в кінці квітня, на початку травня», - підсумував Віталій Нахлупін.

Питання про створення диспетчерського центру планується винести на пленарне засідання Верховної Ради Криму у грудні.

Джерело: Новости Крыма

 
Коментарі (0)