ГоловнаНовини ЖКГТранспортКримським залізницям додадуть швидкості

Кримським залізницям додадуть швидкості

У Криму розпочалися масштабні роботи з підготовки залізничної інфраструктури, зокрема - запровадження швидкісного руху.

Республіканський комітет АРК з транспорту і зв'язку спільно з Придніпровською залізницею провів переговори з впровадження швидкісного руху в кримському напрямку. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Ради Міністрів АР Крим.

Фахівці залізниці вивчили результати тестування шляху Дніпропетровськ - Сімферополь на предмет виявлення «бар'єрних» ділянок, які можуть перешкоджати швидкісного руху.

На підставі даних аналізу дороги створений план робіт з підготовки залізничної інфраструктури до впровадження швидкісного руху. Так, до кінця травня буде модернізовано 36,3 км колії, на окремих ділянках дороги буде проведений капітальний ремонт, а також комплексно-відновлювальні роботи. У планах - оновлення колійного обладнання, капітальний ремонт ряду платформ, штучних споруд та будівель. Крім того, запланована ревізія контактної мережі, заміна та встановлення опор на «кривих» ділянках колії, модернізація ліній автоблокування, освітлення станцій, переїздів та платформ та ін.

Для прийому швидкісних поїздів відремонтують і обладнають 12 пасажирських платформ та 18 залізничних будівель. Весь обсяг робіт планується завершити до кінця травня, коли буде розроблений і введений новий графік пасажирських перевезень, розрахований на 2013-2014 роки.

Загальна вартість робіт по впровадженню швидкісного руху на напрямку Дніпропетровськ - Сімферополь складе близько 230,6 млн грн.

 
Коментарі (0)