ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЛихо на ім’я Літо та чарівна скринька під назвою «Бюджет»

Лихо на ім’я Літо та чарівна скринька під назвою «Бюджет»

Протягом минулого тижня в Україні боролися із великим стихійним лихом, назва якому «літо», ділили чергові бюджетні мільйони та активно дарували надію на «доступні» ключі від квартир, де гроші лежать.

Так, у понеділок, 6 серпня, Укравтодор закликав громадян по можливості не користуватися вітчизняними автошляхами.  Українцям було настійливо рекомендовано «обмежити поїздки на далекі відстані та змінити графіки перевезень вантажів з переорієнтацією на нічний час».

У зв’язку з підвищенням температури повітря залізничникам також довелося вживати додаткових заходів для забезпечення безпеки руху, а тим, хто опинився у власній автівці на Херсонській трасі – потерпати від спеки внаслідок непродуманих дорожніх робіт.

Одночасно з цим Прем’єр-міністр Микола Азаров зробив амбітну заяву, що на засіданні 8 серпня уряд має схвалити ряд рішень, які дозволять зменшити аварійність на дорогах.

Але мільярди необхідні  Україні не лише на асфальт і відбійники, але й на звичайну воду в кранах. Тому у вівторок від Мінрегіону надійшла інформація, що «уряд визначив основні принципи модернізації систем водопостачання України».

Середа, 8 серпня, стала справжнім зенітом не лише сонячної активності, а й активності урядовців. У цей день під час планового засідання Кабміну пролунало немало гучних заяв і обіцянок. Так, прем’єр Азаров не обдурив громадськість і докладно зупинився на питанні «вбивчих» автошляхів. Дісталося усім – і дорожникам, і даішникам і, власне, самим водіям. Але при цьому пан Азаров висловив переконання, що українські автошляхи мають бути «дружніми» до учасників дорожнього руху. «Вже наступного року всю Україну із Заходу на Схід і з Півдня на Північ можна буде проїхати саме такими дорогами», - зазначив він.

Порадував державу цього дня і НАК «Нафтогаз України».  А от деяким регіонам у середу довелося відчути на собі не лише державницьку ласку, а й примхи стихії. Зокрема, Харків і Дніпропетровськ декілька днів поспіль комунальники виймали з «дерев’яних» завалів.

Але ніякі природні катаклізми не завадили Фонду держмайна планувати подальшу приватизацію газопостачальних компаній.  Паралельно із цим держава заходилася розвивати вугільну галузь.

Наприкінці тижня стало відчутним певне зниження градусу – як на термометрах українців, так і в інформаційному просторі сфери ЖКГ. Однією з небагатьох знакових подій стало затвердження на засіданні Нацкомпослуг нових умов ліцензування діяльності з виробництва, транспортування та постачання теплової енергії та води. А напередодні професійного свята будівельників державні мужі вкотре згадали про їхні (і свої!) звитяги.  До речі, ще на початку тижня стало відомо, що бюджетне фінансування програми «Доступне житло» нарешті отримало гарантії від Гаранта.

У цьому контексті і столиця не забажала пасти задніх: надійшла інформація, що до кінця року у Києві «передбачено завершити будівництво ще 8 житлових будинків, з них 4 будинки – відповідно до програми  «доступного житла».

Більш докладно про події минулого тижня пропонуємо прочитати у нашому розгорнутому матеріалі.

 
Коментарі (0)