ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЛінія «ТЕЦ-6 – «Лівобережна» готова до електропостачання

Лінія «ТЕЦ-6 – «Лівобережна» готова до електропостачання

ПАТ «Київенерго» завершило реконструкцію транзитної повітряної лінії 110 кВ «ТЕЦ-6 – «Лівобережна».

Реконструкція підвищить пропускну спроможність лінії, і як наслідок – надійність електропостачання мешканців лівого берегу, - інформує «У.К.» прес-служба компанії.

Реконструкція складалася з двох частин. Заміна ділянки повітряної лінії довжиною 3 км від проспекту Ватутіна до підстанції «Лівобережна» на кабельну була завершена влітку. Другий етап полягав у заміні обладнання транзитної лінії безпосередньо на підстанції і на ТЕЦ-6. Тут встановлене сучасне високовольтне комутаційне обладнання лінії та новітня електронна система керування і захисту. Роботи другого етапу завершилися наприкінці жовтня.

Загальна вартість реконструкції лінії становить близько 60 млн грн.

«Оновлюючи електричні мережі і потужності у кожному районі столиці, Київенерго планомірно виконує взяті на себе зобов‘язання із реалізації інвестиційної програми із дистрибуції електроенергії. Результатом технічного розвитку цього напряму є стабільне і надійне електропостачання киян за рахунок застосування автоматизованих систем диспетчерського управління, недопущення понаднормативних втрат електроенергії, впровадження сучасних інформаційний технологій», – підкреслив генеральний директор ПАТ «Київенерго» Олександр Фоменко.

Нагадаємо, у 2012 році інвестиційна програма ПАТ «Київенерго» передбачає інвестування в розвиток енергокомплексу столиці понад 1 млрд грн (без ПДВ).

Київенерго розпочала реконструкцію лінії 110 кВ «ТЕЦ-6 – «Лівобережна» у вересні 2011 року.

 
Коментарі (0)