ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоЛьвівські чиновники «погоріли» на комунальній власності

Львівські чиновники «погоріли» на комунальній власності

Впродовж 2011 - І кварталу 2012 року органи прокуратури Львівської області за наслідками перевірок порушили 27 кримінальних справ у сфері використання та розпорядження державною та комунальною власністю.

Впродовж 2011 - І кварталу 2012 року органи прокуратури Львівської області за наслідками перевірок порушили 27 кримінальних справ у сфері використання та розпорядження державною та комунальною власністю, повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

До відповідальності притягнули понад 108 посадових осіб органів державної виконавчої влади, контролю та місцевого самоврядування. За актами прокурорського реагування відшкодовано більше 15 млн грн, з яких 12 млн грн - до бюджету.

Водночас, на Львівщині й надалі виявляються факти порушення вимог чинного законодавства у цій галузі.

Зокрема, відсутнє належне реагування з боку відповідних посадових осіб, на порушення під час реалізації наданих їм, повноважень щодо управління об'єктами державної та комунальної власності.

До прикладу, сума прострочених платежів за договорами купівлі-продажу та оренди державного та комунального майна перевищує 34 млн грн, це призводить до того, що значні кошти не надходять на рахунки як державного, так і місцевих бюджетів.

Тому, прокурор області зобов'язав прокурорів негайного втрутитися у ситуацію із сплатою суб'єктами господарювання коштів за придбані та передані в користування об'єкти державної власності.

Незважаючи на те, що проблема правового статусу житлових будинків та гуртожитків, які під час приватизації підприємств не увійшли до статутних капіталів товариств, і надалі існує, ще не у всіх випадках надано відповідну правову оцінку діям посадових осіб органів місцевого самоврядування, які відмовляють у наданні згоди на прийняття таких об'єктів у комунальну власність та виконанні рішень судів з цього приводу.

Набуло також гостроти питання утримання, відповідними органами управління, об'єктів незавершеного будівництва, що перебувають у державній власності.

Як правило, через відсутність належного фінансування на їх утримання, контролю за їх збереженням зі сторони органів місцевого самоврядування, такі об'єкти характеризуються незадовільним технічним станом та, нерідко, є джерелом підвищеної небезпеки для оточуючих.

 
Коментарі (0)