ГоловнаКоментаріФінансування ЖКГМалозабезпеченим утеплять будинки

Малозабезпеченим утеплять будинки

На утеплення житла малозабезпеченим сім'ям буде надаватись субсидія

У комітеті Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики наразі розробляють законопроект щодо кредитування утеплення будинків, згідно з яким, на утеплення житла малозабезпеченим сім'ям буде надаватись субсидія. Про це в коментарі сказав заступник голови Комітету Ігор Лисов.

«Наразі у нас на стадії розробки та написання  знаходиться законопроект про кредитування утеплення будинків.   Ми дуже хотіли, аби країна як перший власних будинків робила максимально вигідним для населення утеплення зовнішніх конструкцій. Загалом суть законопроекту полягає в тому, аби ті будинки, які знаходяться на балансі ОСББ або ЖБК мали змогу отримати пільгові кредитні ресурси (під 3% річних), аби мешканці могли утеплити квартири. А компенсацію забезпечити за рахунок різниці в тарифах, адже якщо квартири будуть утеплені, то енергоспоживання відразу знизиться на 40%. Суми, які будуть нараховуватись, мають піти на покриття лінійної частки кредиту», - розповів Ігор Лисов.

Читайте також: Субсидії за новими правилами

Утеплення квадратного метра коштує приблизно 200 грн, кожна квартира займає в середньому 25-30 кв м зовнішньої площі. Тож загальна вартість утеплення складатиме близько 6 тис. гривень. Разом із цим малозабезпеченим родинам допомагатиме із питанням утеплення держава:

«Також ми будемо дивитись на матеріальний стан людей: хто може собі це дозволити, а хто ні. Для малозабезпечених та сімей, які отримують субсидію на різницю в тарифах, плануємо також передбачити субсидію – вона надаватиметься на утеплення квартир», - зазначив Ігор Лисов.

Нагадаємо, більше 60% будинків Києва не мають належного коефіцієнта енергоефекитивності та  потребують утеплення.

За матеріалами УНН

 
Коментарі (0)