ГоловнаНовини ЖКГТранспортМаршрутникам пригрозили ременем

Маршрутникам пригрозили ременем

Планується, що з 2013 року перевага на конкурсах надаватиметься тим перевізникам, які планують використовувати автобуси, обладнані ременями безпеки

Міністерство інфраструктури України виступає за обладнання з 1 січня 2013 року ременями безпеки автобусів, що перевозять пасажирів.

Про це йшла мова 28 березня під час прес-конференції щодо нелегальних автоперевізників, інформує прес-служба міністерства.

«Нині готуються законодавчі зміни, які передбачають запровадження як на нових автобусах, так і тих, що вже експлуатуються в Україні, обов'язкових ременів безпеки та обмежувачів швидкості. У першу чергу ними мають бути обладнані автобуси, що курсують на далекомагістральних напрямках, зокрема, швидкісними трасами, - сказав Голова Державної інспекції з безпеки на наземному транспорті Євген Пронченко. – Обов'язкові ремені безпеки пропонується запровадити із 1 січня 2013 року – із тим, щоб дати і перевізникам, і виробникам час для підготовки до цих вимог».

Планується, що з 2013 року перевага на конкурсах надаватиметься тим перевізникам, які планують використовувати обладнані ременями безпеки автобуси і, відповідно, гарантувати безпеку пасажира.

«З 2013 року ми говоримо виключно про перевагу для автоперевізників. Що стосується запровадження обов'язкової норми в цілому для всіх перевізників – то вийти на неї планується з 2014 року, щоб кожен автоперевізник мав достатньо часу для підготовки», - сказав заступник Директора Департаменту автомобільного транспорту – начальник відділу внутрішніх перевезень Роман Дубас.

Мінінфраструктури також виступає за продовження терміну дії договору з перевізником на обслуговування того чи іншого маршруту – з існуючих 3-5 років до 7. Це, на переконання Романа Дубаса, стимулюватиме автоперевізників оновлювати свій рухомий склад: адже маючи гарантію роботи на сім років перевізники більш охоче купуватимуть нові автобуси з відповідним обладнанням.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)