ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїМешканців Київщини попередили про можливі підтоплення

Мешканців Київщини попередили про можливі підтоплення

У період з 15 по 19 березня можливе підвищення рівня води в річці Дніпро у столиці та Бориспільському районі Київської області.

 

У період з 15 по 19 березня можливе підвищення рівня води в річці Дніпро у столиці та Бориспільському районі Київської області. Вода утримуватиметься вище відміток початкового затоплення заплав та понижених прирічкових територій.

Про це повідомляє Український гідрометеорологічний центр.

Так, коливання рівня води у столиці та Бориспільському районі Київської області можливі внаслідок скидів води з Київського водосховища у зв'язку з весняним водопіллям.

"Гідрологи попереджають, що вода утримуватиметься вище відміток початкового затоплення заплав та понижених прирічкових територій. І рівень небезпеки — жовтий", — вказують в Укргідрометцентрі.

Відомо, що торік весною у Києві та області були значні паводки. Через водопілля підтопило набережну на Поштовій площі, а також Русанівську та Оболонську набережні. На Трухановому острові вода залила X-Park і парк "Муромець". Відкриття останнього відбулося у квітні. Фото та відео торішньої київської "Венеції" стрімко поширились у соціальних мережах.

Нагадаємо, раніше кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич повідомляв, що перший весняний місяць порадує жителів України спокійною, теплою та переважно сонячною погодою. Однак подекуди очікуються заморозки, а також опади у вигляді дощу та мокрого снігу. Синоптик вважає, що тенденція стабільного тепла, яка спостерігалася у лютому, збережеться й у березні. На більшій частині Європи переважатимуть погодні процеси антициклонального характеру.

 

 

 
Коментарі (0)