ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГМинулого року в Україні видали 436 молодіжних житлових кредитів

Минулого року в Україні видали 436 молодіжних житлових кредитів

У 2011 році надано 436 молодіжних кредитів на загальну суму 131,2 млн грн. Для цього з державного бюджету спрямовано 60 млн грн

Протягом минулого року держава надала майже півтисячі пільгових молодіжних кредитів на житло.

Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк під час брифінгу в Кабінеті Міністрів 29 лютого, інформує прес-служба Мінрегіону.

«У 2011 році надано 436 молодіжних кредитів на загальну суму 131,2 млн грн. Для цього з державного бюджету спрямовано 60 млн грн. За ці кошти Фонд сприяння молодіжному житловому будівництву надав 184 пільгові довготермінові кредити», – зазначив А.Близнюк.

Він додав, що за кошти місцевих бюджетів на загальну суму 40,3 млн грн надано 148 кредитів, а ще 104 кредити надано за рахунок  статутного капіталу Фонду у сумі 30,8 млн грн. 

Разом з цим, за словами міністра, до 1 січня 2013 року має бути створений Єдиний державний реєстр громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

«Мінрегіон вживає заходів із формування Єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Для цього була створена необхідна нормативно-правова база і розроблене спеціалізоване програмне забезпечення для ведення квартирного обліку, заповнення Форм та автоматизації процесу внесення інформації до Реєстру», – зазначив А.Близнюк.

Як зазначив А.Близнюк, вже обладнано приміщення восьми робочих місць реєстраторів у пілотних областях – Рівненській, Харківській, Полтавській, Сумській, Херсонській та Луганській, а також у Києві.

 
 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)