ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМінрегіон оголосив бюджетний запит на наступний рік

Мінрегіон оголосив бюджетний запит на наступний рік

Бюджетний запит Мінрегіону на наступний рік склав майже 15 млрд грн

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ підготувало та подало до Міністерства фінансів бюджетний запит, у якому на виконання у 2013 році заходів Загальнодержавної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2009-2014 роки пропонується спрямувати 14,9 млрд грн, у тому числі на пілотні проекти у галузі 309 млн грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі відомства.

Сума запиту включає в себе обсяг коштів, передбачений Законом України «Про Загальнодержавну програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2009-2014 роки» на відповідний рік, а також обсяг коштів, що не був виділений відповідно до програми у попередні роки.

«Нагадаємо, що відповідно до згаданого Закону на 2013 рік заплановане виділення з держбюджету складає 5,1 млрд. грн. Однак Загальнодержавна програма постійно страждає від хронічного недофінансування, у зв’язку із чим гальмується реформування галузі, постійно не виконуються заплановані програмою заходи», - йдеться у повідомленні Мінрегіону.

Зокрема, серед основних, міністерство виділяє  заходи технічного переоснащення, створення системи енергетичного менеджменту в ЖКГ. Запровадження моніторингу якості питної води та стану систем питного водопостачання, запровадження технологічного обліку води. Запровадження системи управління якістю житлово-комунальних послуг, розроблення схем теплозабезпечення населених пунктів, встановлення сучасних засобів обліку та регулювання споживання води і теплової енергії. Впровадження пілотних проектів з переведення підприємств галузі на альтернативні джерела енергії та види палива.

 
Коментарі (0)