ГоловнаНовини ЖКГПолітикаМінрегіон підпише Меморандум з Китаєм у сфері енергоефективності

Мінрегіон підпише Меморандум з Китаєм у сфері енергоефективності

Новий меморандум передбачає надання підтримки в рамках чинного законодавства, інвесторам і суб'єктам господарювання.

Новий меморандум передбачає надання підтримки в рамках чинного законодавства, інвесторам і суб'єктам господарювання.

Між Україною і Китайською Народною Республікою буде підписано Меморандум у сферах енергоефективності, відновлювальної енергетики та альтернативних видів палива.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, йдеться в повідомленні Укрінформу.

"Підписаний Меморандум створить правові засади співробітництва в сфері енергоефективності, енергозбереження та відновлюваних джерел енергії, включаючи надання підтримки в рамках чинного законодавства, інвесторам і суб'єктам господарювання", - зазначив віце-прем'єр.

Як повідомлялося раніше, Україна і КНР співпрацюють в аграрній і енергетичній сфері, зокрема щодо технічного переоснащення та модернізації "Шахти ім. Д.Ф.Мельникова", а також активно реалізовують інфраструктурні проекти.

Нагадаємо, раніше Зубко заявив, що в Україні необхідно прибрати монополізм на ринку постачання тепла, а також здійснити монетизацію субсидій на рівні кінцевого споживача. Це дасть можливість зайти на ринок тепла іншим постачальникам. 

З 1 січня набере чинності постанова, яка фактично прибирає з ланцюжка розрахунків між державою та постачальником Нафтогаз. 

В Мін регіоні також додали, що наступного року можливо вдасться також перейти до монетизації субсидій на рівні кінцевого споживача. 

 
Коментарі (0)