ГоловнаНовини ЖКГПолітикаМінсоцполітики переконало МВФ, що зараз не варто піднімати пенсійний вік українців

Мінсоцполітики переконало МВФ, що зараз не варто піднімати пенсійний вік українців

Міністерство соцполітики переконало МВФ, що в нинішніх умовах, пенсійний вік українців піднімати не варто. Адже, в результаті цього, спроможність українців сплачувати податки суттєво знизиться

Міністерство соцполітики переконало МВФ, що в нинішніх умовах, пенсійний вік українців піднімати не варто. Адже, в результаті цього, спроможність українців сплачувати податки суттєво знизиться, розповів міністр соціальної політики України Андрій Рева в ефірі телеканалу ZIK.

«Міністерство соцполітики переконало МВФ, що пенсійний вік для українців не варто піднімати. Адже, збільшення пенсійного віку для жінок відбувається ще з 2011 року і триватиме аж до 2021-го. В результаті цього, жінки зможуть отримувати пенсію аж у шістдесят років. Тому, якби сьогодні проводили пенсійну реформу, то вона б стосувалася лише чоловіків. Проте, вже з 2021 року, підняття пенсійного віку було б призначене для двох категорій – чоловіків та жінок»,– зауважив Андрій Рева.
 
Міністр також підкреслив, що піднявши пенсійний вік – спроможність українців сплачувати податки суттєво знизиться. 
 
«Більше того, коли підвищується пенсійний вік, спроможність та бажання сплачувати податки суттєво знижується. Крім цього, відсутня і мотивація до сплати податків людьми, які працюють. Тому, щоб заохотити громадян платити внески, потрібно посилити вимоги для страхового стажу, або ж піднімати пенсійний вік»,– каже Андрій Рева. Крім цього, він додав, що в рамках нової пенсійної реформи буде створена і накопичувальна система. «Нова пенсійна реформа запрацює через декілька років. Планується створити накопичувальну систему, де кожна людина, віком до 35 років, матиме свій накопичувальний рахунок. Вже через деякий час з нього можна буде отримувати прибутки»,– запевнив Міністр соцполітики Андрій Рева.
 
Коментарі (0)