ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМодернізація донецьких мереж коштуватиме мільйонів

Модернізація донецьких мереж коштуватиме мільйонів

У Донецьку збираються серйозно зайнятися ремонтом тепло- і водокомунікацій, а також впровадити енергоефективні технології. Для цього з міського бюджету виділено понад 20 млн грн

У Донецьку збираються серйозно зайнятися ремонтом тепло- і водокомунікацій а також впровадити енергоефективні технології. Для цього з міського бюджету виділено понад 20 млн грн.

Така інформація розміщена на офіційному веб-порталі Головного управління благоустрою та комунального обслуговування Донецької міськради.

Як наголошується в повідомленні, в даний час комунальні підприємства «Донецькміськтепломережа» і «Тепломережа» обслуговують більше тисячі км теплових мереж в двотрубному обчисленні, знос яких становить близько 50%. Розуміючи складність ситуації, міська влада виділила на капітальний ремонт тепло- і водокомунікацій кошти з міського бюджету - 15 млн грн. Часткові витрати по капремонту будуть покривати і самі підприємства за рахунок власних оборотних коштів.

На виконання «Програми по реалізації енергозберігаючих заходів на об'єктах бюджетної сфери та комунальних підприємствах міста Донецька на 2012 рік» з міського бюджету також виділено відповідні кошти. КП «Донецькміськводоканал» отримало 2 млн грн, таку ж суму освоїть КП «Донецькміськтепломережа».

911 тис. грн витратить на енергоефективні технології КП «Донецькміськсвітло», а КП «Тепломережа» отримало з міської казни 2,5 млн грн. Зокрема, ці кошти будуть направлені на проведення комплексу заходів на вугільних котельнях по впровадженню піролізних котлів з використанням тріски.

А в цілому всі комунальні підприємства зобов'язані виконати ряд заходів щодо впровадження енергозберігаючих технологій в системі теплопостачання, в освітленні вулиць міста Донецька. Ці кошти також підуть на реконструкцію водопровідних вузлів з установкою двоканальних приладів обліку питної води на водоводах та реконструкцію котелень із впровадженням утилізаторів тепла димових газів.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)