ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоМісцевій владі пропонують фінансувати ремонт доріг

Місцевій владі пропонують фінансувати ремонт доріг

Народні депутати пропонують органам місцевого самоврядування брати участь у ремонті та реконструкції шляхів. Зокрема, на умовах співфінансування. Відповідний законопроект зареєстровано у Верховній Раді.

В кінці минулого тижня у Верховній Раді було зареєстровано законопроект №2874 «Про внесення змін до деяких законів України щодо співфінансування доріг державного значення».

Відтак, документом пропонується внести зміни до Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про автомобільні дороги», які, як зазначається в пояснювальній записці  дозволятимуть органам місцевого самоврядування за умови прийняття рішення щодо необхідності проведення ремонту або реконструкції дороги державного значення, яка проходить по території відповідної громади, використовується її громадянами та за наявності відповідних фінансових ресурсів у місцевих бюджетах, брати участь (виключно на договірних засадах)  у співфінансуванні таких робіт.

Крім цього, окремим законопроектом запропоновано зміни до статті 91 Бюджетного Кодексу України, згідно з якими надається можливість включати до видаткової частини місцевих бюджетів витрати, пов’язані із співфінансуванням реконструкції  та ремонту доріг державного значення, які належать до Єдиної транспортної системи України.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Вінниці заплановано провести капітальний ремонт дорожнього покриття на десяти міських вулицях. На реалізацію проектів з реконструкції та ремонту доріг у міському бюджеті передбачено 22 млн грн.

 
Коментарі (0)