ГоловнаНовини ЖКГПолітикаМВФ не схвалює українську пенсійну реформу

МВФ не схвалює українську пенсійну реформу

Міжнародний валютний фонд на переговорах з Кабінетом міністрів України відмовляється погоджувати пенсійну реформу

Міжнародний валютний фонд на переговорах з Кабінетом міністрів України відмовляється погоджувати пенсійну реформу в частині осучаснення пенсій з 1 жовтня і скасування оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів.

Про це повідомило інформагентство Інтерфакс-Україна з посиланням на джерело, знайоме з ходом переговорів. За його словами, до теперішнього часу ще немає остаточного варіанту реформи, її положення обговорюються.

Раніше міністр соціальної політики Андрій Рева заявляв, що пенсійна реформа узгоджена з МВФ на 99%. Осучаснення пенсій передбачає їх підвищення шляхом перерахунку з прив'язкою до поточних значень зарплати і цін у країні.

Оподаткування українських пенсіонерів означає, що вони платять податки двічі: спочатку з них вираховували відрахування в Пенсійний фонд, тепер коли вони з-за злиденного розміру пенсій змушені продовжувати працювати, з них ще й вираховують прибутковий податок і військовий збір.

Нагадаємо, що владі Німеччини МВФ рекомендував не зменшувати розмір допомоги по безробіттю і прискорити підвищення зарплат. 

 

 
Коментарі (0)