ГоловнаНовини ЖКГПолітикаМВФ прийняв позитивне рішення про виділення Україні четвертого траншу в $1 млрд

МВФ прийняв позитивне рішення про виділення Україні четвертого траншу в $1 млрд

Рада директорів МВФ ухвалила рішення про виділення Україні одного мільярда доларів. Про це у своєму мікроблозі Twitter повідомив Президент України Петро Порошенко.
Рада директорів МВФ ухвалила рішення про виділення Україні одного мільярда доларів. Про це у своєму мікроблозі Twitter повідомив Президент України Петро Порошенко.
 
"Рада директорів МВФ ухвалила рішення про виділення Україні одного мільярда доларів. Це чергове визнання українських реформ", - повідомив Петро Порошенко.
 
Суть виділення чергового траншу:
 
Після спільної роботи на початку березня Україна та Міжнародний валютний фонд досягли домовленостей на робочому рівні щодо змісту Меморандуму про економічну та фінансову політику. 
 
Це стало черговим кроком до завершення третього перегляду програми МВФ Механізм розширеного фінансування (EFF) та виділення Україні наступного траншу у розмірі 1 млрд доларів, що буде зараховано до міжнародних резервів НБУ. 
 
Новий Меморандум містить виклад політики та стратегії України в рамках програм EFF у 2017-2018 роках, яка націлена на забезпечення економічного зростання країни шляхом проведення структурних реформ та створення умов для самодостатнього розвитку.
 
Що це дає:
 
Виділення чергового траншу означає, що обидві сторони дотримується своїх зобов’язань, та Фонд позитивно оцінює реформи, які впроваджуються в Україні. 

Збільшення резервів НБУ позитивно позначиться на стабільності національної валюти. Довіра Міжнародного валютного фонду є однією із необхідних передумов для залучення світових інвесторів до України. Продовження співпраці України та МВФ в рамках Механізму розширеного фінансування підтверджує налаштованість України на проведення структурних реформ та перетворень для забезпечення сталого розвитку. 

 
Коментарі (0)