ГоловнаНовини ЖКГПолітикаМВФ сподобались результати Гонтаревої у НБУ

МВФ сподобались результати Гонтаревої у НБУ

Голову правління слід похвалити за успіхи, досягнуті нею в зміцненні НБУ як професійної і незалежної установи, очищення банківської системи і дбайливому управлінні грошово-кредитною політикою

Постійний представник Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні Жером Ваше вважає, що Києву важливо призначити главою центрального банку незалежного професіонала, здатного продовжити реформи після відставки з посади Валерії Гонтаревої.

Про це повідомляє Тиждень.ua з посиланням на Reuters.

«Голову правління слід похвалити за успіхи, досягнуті нею в зміцненні НБУ як професійної і незалежної установи, очищення банківської системи і дбайливому управлінні грошово-кредитною політикою, успіхи в зниженні інфляції і відновлення резервів», – йдеться в його коментарі.

Як зазначається у повідомленні, під керівництвом Гонтаревої центральний банк відмовився від політики фіксованого курсу гривні і провів реформу банківського сектору, закривши половину банків через непрозору структуру власності або втрату платоспроможності.

Рішучі кроки заслужили похвали західних експертів і кредиторів, в тому числі Міжнародного валютного фонду, який підтримав реформи в Україні чотирирічної програмою на суму $17,5 мільярда, але в той же час викликали протести всередині країни.

Нагадаємо, глава Національного банку України Валерія Гонтарева офіційно заявила про свою відставку з 10 травня. Вона також розповіла, що запропонувала президенту Петру Порошенку кілька кандидатур на посаду глави НБУ.

 
Коментарі (0)