ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїНа Донбасі без чистої води може залишитись мільйон людей

На Донбасі без чистої води може залишитись мільйон людей

На сьогодні для 1,1 мільйона людей з обох боків лінії розмежування є загроза доступу до чистої питної води.

На сьогодні для 1,1 мільйона людей з обох боків лінії розмежування є загроза доступу до чистої питної води.

В ООН стурбовані загостренням бойових дій на Донбасі поблизу об'єктів інфраструктури постачання води, світла та газу, що може суттєво погіршити умови життя "мільйонів українців".

Про це йдеться у повідомленні ВВС Україна з посиланням на заяву координатора ООН з гуманітарних питань Ніла Волкера.

"ООН глибоко стурбована нещодавнім погіршенням бойових дій поблизу інфраструктури водо-, електро- та газопостачання у Донецькій області на сході України", - йдеться у заяві.

Пан Волкер наголосив, що вже сьогодні для 1,1 мільйона людей з обох боків лінії розмежування є загроза доступу до чистої питної води.

В ООН вказують, що за останні шість днів Донецьку фільтрувальну станцію обстрілювали протягом трьох ночей поспіль. А Верхньокальміуську фільтрувальну станцію обстріляли за одну ніч 12 разів.

"Без сталого необхідного водопостачання системи опалення зупиняться, а стан здоров'я людей буде погіршуватись. Діти, люди похилого віку, жінки та люди з особливими потребами можуть бути вимушені покинути свої будинки у пошуках тепла та притулку", - йдеться у заяві.

В ООН попередили, що загострення бойових дій поблизу об'єктів інфраструктури може спричинити погіршення гуманітарної кризи на Донбасі.

Напередодні заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг заявив, що минулого тижня кількість обстрілів на Донбасі збільшилась на 40%.

Нагадаємо, в липні у Луганській області через знеструмлення водоканалів 40 тисяч людей залишилися без питної води.

Раніше на Донбасі понад 380 тисяч людей залишилися без водопостачання.

 

 
Коментарі (0)