ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняНа мешканців Черкас чекають нові дороги

На мешканців Черкас чекають нові дороги

У місті капітально ремонтують понад 23 км доріг

Ремонтні роботи тривають у самому місті. Загалом цього року на реконструкцію вулиць передбачили 125 млн грн.  Близько 40% з цих коштів уже профінансовані. Найбільше 60 млн грн – це кошти, отримані від випуску муніципальних облігацій. Решта субвенція із державного бюджету 8 млн грн і кошти з бюджету розвитку міста 56,6 млн грн. Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Черкаської міської ради.

Капітальний ремонт вулиць складається з кількох етапів:

  • зняття старого асфальтного покриття (фрезерування);
  • підняття бордюрів, люків та решіток зливової каналізації на необхідну висоту;
  • укладання нижнього шару асфальту;
  • асфальтування за допомогою ЩМА;
  • нанесення розмітки і встановлення дорожніх знаків.

Загалом планують відфрезерувати і укласти нижній шар асфальту на площі понад 277 тис. кв. м доріг. На сьогодні відфрезеровано 190 тис. кв. м вулиць, а нижній вирівнюючий шар поклали на 186 тис. кв. м.

Загалом були проведені роботи на вулицях Хрещатик, Благовісна, частково Енгельса, Котовського та Ільїна, а також на вулиці Смілянській та проспекті Хіміків.

У планах комунальників підняти 609 люків і решіток зливової каналізації. Наразі виконано близько 30% робіт. Також у планах – підняття 11805 погонних метрів бордюрів.

Нині тривають роботи з укладання ЩМА. Минулими вихідними щебенево-мастиковий асфальтобетон постелили на відрізку в 1,5 км по проспекту Хіміків. Днями планують укладати ЩМА по вулиці Хрещатик.

Крім того, за ці ж кошти планується провести реконструкцію вулиці Козацької та Одеської, а також покрити верхнім шаром ЩМА ділянку на вулиці Гагаріна.

 
Коментарі (0)