ГоловнаНовини ЖКГПолітикаНАБУ затримало заступника голови «Нафтогазу»

НАБУ затримало заступника голови «Нафтогазу»

Антикорупційна прокуратура повідомила про підозру першому заступнику голови правління НАК «Нафтогаз України» Сергію Переломі в розкраданні державної власності.

Вранці 14 липня після проведення обшуку за місцем фактичного проживання було затримано першого заступника голови правління НАК «Нафтогаз України», члена Наглядової ради ПАТ «Укрнафта» та голову Наглядової ради ПАТ «Одеський припортовий завод» (ПАТ «ОПЗ») Сергія Перелому. В той же час при проведенні обшуку було також затримано першого заступника директора та першого заступника голови правління ПАТ «ОПЗ» Миколу Щурикова. Таку інформацію повідомили в НАБУ.

За словами антикорупційного прокурора Назара Холодницького, в травні 2015 р Перелома, який був головою наглядової ради «Одеського припортового заводу», вирішив здійснити розкрадання держвласності. Таким чином було організовано схему з виведення коштів шляхом закупівлі за завищеними цінами природного газу, видобутого ПАТ «Укрнафта», для потреб «Одеського припортового заводу». За сприяння С.Переломи та М.Щурикова у травні 2015 року постачальником газу, видобутого «Укрнафтою», для потреб ОПЗ стала одна із фірм-посередників, а саме ТОВ «Енергоальянс». 

Загальна сума закупівель за договорами з ТОВ «Енергоальянс» у травні-грудні 2015 року перевищує 4 млрд. грн. При цьому встановлена сума збитків, завданих державі внаслідок незаконних оборуток, складає понад 205 млн. грн.

На даний момент тривають слідчі дії, встановлюються інші співучасники злочину а також надається правова оцінка іншим фактам та діям посадових осіб, які брали участь у корупційній схемі.

У разі доведення провини підозрюваних у суді, їм загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Варто відзначити, що Перелома також є членом наглядової ради ПАТ «Укрнафта». Таким чином, у «Нафтогазу» залишилося тільки чотири можливих учасника в наглядовій раді, яка призначена сьогодні.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
17 Липня 2016 p. 08:15
Думаю, що подібні спектаклі будуть і далі продовжуватись, адже треба чимось відвертати увагу простих українців від постійного знецінення їхніх національних грошей , що зовні виглядає як неухильне зростання цін і тарифів.